logo
Greek Patient
logo
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Η ΕΝΩΣΗ
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΤΟ ΟΡΑΜΑ
    • ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
    • ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    • ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
    • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  • ΤΑ NEA ΜΑΣ
    • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
    • ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
    • ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
  • ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
  • ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Αγγλικα
  • Ελληνικα
Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης
Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης Κυστικής Ίνωσης για περισσότερη “Απεριόριστη Ανάσα”
26 Απριλίου, 2022 by greekpatient in Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης
Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης Κυστικής Ίνωσης για περισσότερη “Απεριόριστη Ανάσα”

Στα πλαίσια της πολυεπίπεδης καμπάνιας του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης “Απεριόριστη Ανάσα”, ο Σύλλογος ξεκινά για πρώτη φορά για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και τους φροντιστές τους απ’ όλη την Ελλάδα την υλοποίηση προγράμματος ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης.

“Η διάγνωση ενός παιδιού με Κυστική Ίνωση προκαλεί συνήθως μεγάλη αναστάτωση στους νέους γονείς, οι οποίοι νιώθουν ανησυχία για τις επιπτώσεις της νόσου στη ζωή του παιδιού και της οικογένειας τους. Όμως χάρις την έλευση των νέων επαναστατικών θεραπειών το προφίλ της νόσου αλλάζει και η Κυστική Ίνωση μετατρέπεται από μια νόσο απειλητική για τη ζωή σε μια διαχειρίσιμη χρόνια νόσο. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τις νέες καινοτόμες θεραπείες που δρουν στα αίτια της νόσου βιώνουν μια θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους και πλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις στη καινούργια τους ζωή, όπως το να σπουδάσουν, να εργαστούν, να κάνουν οικογένεια. Ταυτόχρονα οι οικογένειες με ασθενείς, που λόγω των μεταλλάξεων τους δεν μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες θεραπείες, νιώθουν πιο απομονωμένες και έχουν μεγαλύτερη αγωνία, ενώ διαφορετικές προκλήσεις αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους όσοι ασθενείς έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση”, δηλώνει η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και Ψυχίατρος, Ειρήνη Κατσίνη.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου, Άννα Σπίνου, “με μεγάλη μας χαρά ξεκινάμε τις ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης που απευθύνονται σε ασθενείς μας και τους φροντιστές τους απ’ όλη την Ελλάδα. Με αυτή τη δράση μας θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν την υποστήριξη που έχουν τόσο πολύ ανάγκη, όχι μόνο στους ασθενείς και τις οικογένειες τους που ζουν στην πρωτεύουσα, αλλά και σε όσους ζουν στην περιφέρεια ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, όπου οι κοινωνικές δομές ψυχικής υγείας είναι περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για πρώτη φορά από τον Σύλλογο μας και στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε, να καθοδηγήσουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε τους ασθενείς μας και τους φροντιστές τους στη διαχείριση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων που προέρχονται από τη νόσο, αλλά και στην αναπλαισίωση της ζωής τους στις νέες προκλήσεις και στα νέα δεδομένα. Η νέα επαναστατική θεραπεία που “παγώνει” τη νόσο και οι καινοτόμες θεραπείες που δρουν στα αίτια της νόσου μας έδωσαν πίσω την ανάσα μας στην Κυστική Ίνωση. Όμως με την καλή ψυχολογία μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερη “Απεριόριστη Ανάσα” μέσα από την ομάδα! Γιατί η ομάδα είναι η δύναμη που αντέχει, η δύναμη που μπορεί! Ευχαριστούμε την ψυχολόγο μας κ. Σταυρούλα Ρακιτζή, χάρις την οποία το πρόγραμμα μας γίνεται πραγματικότητα.”

– Μπορώ να συμμετέχω στις ομάδες;

Θα υλοποιηθούν δύο ξεχωριστές ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης: α) ομάδα ασθενών με Κυστική Ίνωση και β) ομάδα φροντιστών των ασθενών. Στην ομάδα ασθενών μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση από 18 ετών και άνω, ενώ στην ομάδα φροντιστών μπορούν να συμμετέχουν γονείς, σύζυγοι-σύντροφοι των ασθενών, άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος, κλπ.

– Πότε και πού θα διεξάγονται οι ομάδες;

Οι συναντήσεις των ομάδων θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη απόγευμα: α) στις 17.00-18.00 η ομάδα ασθενών και β) στις 18.00-19.00 η ομάδα φροντιστών. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκινά την Τετάρτη 4 Μαΐου.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στα νέα γραφεία του Συλλόγου: Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα (πλησίον Μετρό Μοναστηράκι), στο Garden Meeting Room, ένας ευχάριστος χώρος με θέα στην καταπράσινη αυλή, όπου θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας ενάντια στην covid-19 και τη διασταύρωση μολύνσεων. Οι ασθενείς/φροντιστές που διαμένουν εκτός Αθηνών θα συμμετέχουν εξ αποστάσεως διαδικτυακά στις συναντήσεις.

– Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Για να συμμετέχετε στις ομάδες, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα εδώ έως και τις 29/4. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογο μας τηλεφωνικά στο 6944255853 (11-3μμ καθημερινά) ή μέσω μέιλ στο cysticfibrosis.gr@gmail.com Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από τον Σύλλογο.

Σας περιμένουμε!

Για περισσότερη “Απεριόριστη Ανάσα”!

* Τον συντονισμό των ομάδων θα αναλάβει η Ψυχολόγος Dr. Dipl.-Psych. Σταυρούλα Ρακιτζή, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική εθελοντική της προσφορά. Εδώ μπορείτε να δείτε το βιογραφικό της.

 

0 Comments
0 Like!
Μοιρασου
greekpatient

Related posts
20 Μαΐου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
0
0 Like!
20 Μαΐου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
20 Μαΐου, 2022 by greekpatient in Ανακοινώσεις
Ένα βήμα την φορά : Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς – Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης  Κ3
0
0 Like!
Ένα βήμα την φορά : Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς – Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Κ3
20 Μαΐου, 2022 by greekpatient in K3
Ευλογιά των πιθήκων (monkeypox) – Ενημέρωση
0
0 Like!
Ευλογιά των πιθήκων (monkeypox) – Ενημέρωση
20 Μαΐου, 2022 by greekpatient in Άρθρα
Μια απλή εξέταση DNA μπορεί να προλάβει το Αλτσχάιμερ
0
0 Like!
Μια απλή εξέταση DNA μπορεί να προλάβει το Αλτσχάιμερ
19 Μαΐου, 2022 by greekpatient in Μη κατηγοριοποιημένο

Αναζήτηση

Τα νέα των Μελών

  • «95» Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς (12)
  • ADHD Hellas (4)
  • Eyes of Light (3)
  • FairLife-Lung Cancer Care (7)
  • GivMed (5)
  • HELLESCC (7)
  • K3 (7)
  • MDA Hellas (1)
  • MS (5)
  • Άγγιγμα Ζωής (4)
  • ΑγκαλιάΖΩ (24)
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (2)
  • Γαληνός (5)
  • Ε.Ε.Ν.Α.Λ. (0)
  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ (0)
  • Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης (0)
  • Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας (7)
  • Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως (0)
  • Ελληνικός Σύλλογος για την Αταξία του Φρίντριχ (5)
  • Ελληνικός Σύνδεσμος Κεφαλγίας (0)
  • ΕλπίΖΩ (0)
  • Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη (2)
  • Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών (1)
  • ΕΟΑΧΛΛ (2)
  • ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ (20)
  • Επιόνη (10)
  • Εταιρεία Alzheimer Αθηνών (10)
  • Η Αγία Σοφία (0)
  • Η Καρδιά του Παιδιού (3)
  • Ηλιαχτίδα (1)
  • ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος (9)
  • ΙΗΣΩ (1)
  • ΚΑΛΥΨΩ Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών (4)
  • Καρκινάκι (13)
  • Κρίκος Ζωής (4)
  • ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΖΩΗ (11)
  • Νοσηλεία (3)
  • Όμιλος Ασθενών με VHL Ελλάδος (11)
  • ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α. (13)
  • ΠΑ.ΣΥ.ΝΕ.Δ. (1)
  • Πανελλήνια Ένωση Διαβήτη (0)
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer (4)
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με ρευματικά νοσήματα Ρευμαζήν (25)
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία (2)
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης (25)
  • ΠΕΔ (0)
  • Πεταλούδα (10)
  • Προμηθέας (16)
  • Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών (4)
  • ΣΚΕΠ (0)
  • ΣΚΕΠ (0)
  • Σκυτάλη (3)
  • Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος (1)
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες "Νίκη" – Victor Artant (1)
  • Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (15)
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες (3)
  • Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας (0)
  • Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών (0)
  • Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας (1)
  • Σύλλογος Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. (29)
  • Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης (7)
  • Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας (2)
  • ΣΥΠΠΑΔΡΕΜΙΑ (0)
  • Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου (3)

Τα νέα της Ένωσης

  • Ανακοινώσεις (173)
  • Άρθρα (129)
  • Συναντήσεις (11)

Λέξεις Κλειδιά

COVID-19 εμβολιασμός εοππυ παιδιά
Image module
  • Χρήστου Λαδά 5-7, 10561, Αθήνα
  • info@greekpatient.gr
  • (0030) 2103223300

ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • Καταστατικό
  • Ετήσιοι Απολογισμοί
  • GDPR

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ

  • Γίνε Μέλος
  • Κάνε Δωρεά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
GR29 0172 0760 0050 7609 7721 691
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

11132_mazi
logo_epo
logo_epf
© 2020 Greek Patient - Designed & Developed by Humane.
logo