25 Νοεμβρίου, 2023 σε ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α., Τα νέα των Μελών

12 & 13 Ιουνίου | Αιμοδοσία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τη μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου παίδων “Αγία Σοφία”

Post placeholder image

Με αφορμή την 14η Ιουνίου «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη» το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, η εθελοντική ομάδα ΑΠΟΘΑΙΜΑ με την υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», διοργανώνει μία εθελοντική δράση αιμοδοσίας για το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας του ιδίου Νοσοκομείου.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια συνεισφοράς προς τους συνανθρώπους μας, καλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα, που έχουν προκύψει στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας.

Η αιμοληψία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας του ιδίου νοσοκομείου. Παράλληλα, στο χώρο θα παρευρίσκονται εθελοντές, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι, ώστε να βοηθήσουν και να λύσουν οποιαδήποτε απορία.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα προβλεφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποστείρωσης, θα τηρηθούν οι αποστάσεις και θα προηγηθούν ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για ραντεβού μπορείς:

  • να ακολουθήσεις το σύνδεσμο https://forms.gle/1yDatT7msRE9DyCbA
  • να επικοινωνήσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 6972773539, 10.00-13.00 και 6971841718, 17:30-20:30

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς απλά να ακολουθήσεις τη σελίδα μας:

ΑΠΟΘΑΙΜΑ – Apothaima | Facebook & https://www.instagram.com/apothaima/

Για να δώσεις αίμα χρειάζεσαι να είσαι από 18-65 ετών, να είσαι ξεκούραστος και να έχεις πάρει ελαφρύ γεύμα και να έχεις πιει αρκετό νερό πριν την αιμοδοσία. Να έχεις μαζί σου το ΑΜΚΑ, την αστυνομική ταυτότητα και την κάρτα αιμοδότη (εφόσον υπάρχει).

Για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία η έλλειψη σε αίμα δεν είναι μία απλή υπόθεση.  Κάθε χρόνο, οι σταθερές ανάγκες της χώρας για αίμα, μόνο για τη μεσογειακή αναιμία ανέρχονται τουλάχιστον στις 120.000 μονάδες αίματος (4 φιάλες αίμα το μήνα για καθένα από τα 3500 με 4000 σταθερά μεταγγιζόμενα άτομα πανελλαδικά), ενώ στο  νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μεταγγίζεται σημαντικό ποσοστό Ελλήνων πασχόντων, το οποίο ανέρχεται σε 20%. Παράλληλα, μία κατ’ επανάληψιν καθυστερημένη μετάγγιση αίματος μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπλοκές στην υγεία τους ασθενούς, όπως πολύ σοβαρή καρδιακή επιβάρυνση και πνευμονική υπέρταση.

Αν θέλεις να βοηθήσεις κ εσύ τους συνανθρώπους σου- πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία γίνε κι εσύ σήμερα εθελοντής αιμοδότης, γιατί το αίμα για αυτούς τους ανθρώπους είναι το φάρμακό τους!

κάνε καλό, νιώσε καλύτερα!