25 Νοεμβρίου, 2023 σε Ανακοινώσεις, Τα νέα της Ένωσης

19ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD – Designing the New Healthcare Landscape: Spotting the Unexpected – The Post Covid-19 Era

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 19ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD – Designing the New Healthcare Landscape: Spotting the Unexpected – The Post Covid-19 Era, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Το συνέδριο HEALTHWORLD αποτελεί κορυφαίο θεσμό διαλόγου και κάθε χρόνο φιλοξενεί στο βήμα του εξέχουσες προσωπικότητες από όλο το φάσμα του κλάδου της υγείας με διεθνή εμβέλεια.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές και συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα συμμετάσχουν στο φετινό συνέδριο, μεταξύ των οποίων ο κ. Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, ο κ. Geoffrey Pyatt, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, o κ. Rifat Atun, Professor of Global Health Systems Harvard University, o κ. George Pavlakis, Chief, Human Retrovirus Section, Vaccine Branch Center for Cancer Research National Cancer Institute, Η.Π.Α., και η κα. Nathalie Moll, Director General European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA), Βρυξέλλες, θα αναδείξουν όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο νέο τοπίο το οποίο διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, στην μετά COVID-19 εποχή.

H πρόεδρος της Ένωσης κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη θα συμμετέχει στο στρογγυλό τραπέζι στην ενότητα συζήτησης «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η μεταρρύθμιση του υγειονομικού τομέα» μιλώντας για τη συμβολή των συλλόγων ασθενών στην επόμενη ημέρα του υγειονομικού συστήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του συνεδρίου θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα ζητήματα:

  • Η στρατηγική διαχείρισης τος COVID-19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
  • Η αναζήτηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου και η συμβολή του υγειονομικού τομέα
  • Η συμβολή της τεχνολογίας στην ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό του υγειονομικού τομέα
  • Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η μεταρρύθμιση του υγειονομικού τομέα
  • Ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του νοσοκομειακού τομέα
  • Η εκπαίδευση και η έρευνα στην υγεία και την υγειονομική περίθαλψη
  • Η αξιολόγηση και οι προοπτικές διαχείρισης της πανδημίας COVID-19
  • Οι δαπάνες υγείας και η φαρμακευτική και βιοϊατρική τεχνολογία