25 Νοεμβρίου, 2023 σε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Τα νέα των Μελών

7ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer & 3o Πανελλήνιο Συνέδριο στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση

Με ένα διαφορετικό τρόπο -διαδικτυακά αυτή τη φορά λόγω του κορωνοϊού- κηρύσσουμε την έναρξη του 7ου Παγκρήτιου Διεπιστημονικού Συνεδρίου νόσου Alzheimer και του 3ου Πανελλήνιου στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση που αποτελεί θεσμό πλέον για το νησί μας.
Στον απόηχο του παγκόσμιου μήνα Alzheimer και με το μήνυμα του παγκόσμιου οργανισμού Alzheimer «Ας μιλήσουμε για την άνοια», εμείς συμπληρώνουμε «Ας μη νιώθει κανείς μόνος», ακόμη και με τον covid-19 που άλλαξε τη ζωή μας, τις συνήθειες και τις φυσικές επαφές μας.
Το περιεχόμενό του όπως κάθε χρόνο είναι πολυθεματικό και επίκαιρο. Φέτος περιλαμβάνει πολλές εισηγήσεις με θέμα την πανδημία του COVID 19, πώς αντέδρασαν οι διάφοροι υγειονομικοί φορείς και κοινωνικές υπηρεσίες στην παγκόσμια αυτή πρόκληση, αλλά και θέματα που αφορούν νεώτερα στη διάγνωση και θεραπευτική της άνοιας, την ευπάθεια και τα ψυχιατρικά σύνδρομα των ηλικιωμένων, το δικαίωμα τους για συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις που αφορούν την υγεία τους και τέλος τη θέση της τεχνολογίας στο πλευρό της υγιούς και ενεργού γήρανσης.
Mπαίνοντας σε μία νέα Covid-19 εποχή, ίσως πιο δύσκολη και από την προηγούμενη, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του Ηρακλείου για τη νόσο Alzheimer και την Υγιή Γήρανση, εύχεται σε όλους να εξελιχθούν καλλίτερα οι επόμενοι μήνες χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και προβλήματα.
H εγγραφή και παρακολούθηση του συνεδρίου είναι Δωρεάν. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Για την εγγραφή σας μπορείτε να μεταβείτε ΕΔΩ  και αμέσως μετά θα λάβετε ένα email με ένα σύνδεσμο για την παρακολούθηση.
Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο ΕΔΩ.
Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης στο Facebook μέσα από την σελίδα της εταιρείας.