25 Νοεμβρίου, 2023 σε Άρθρα, Τα νέα της Ένωσης

Διαδικτυακή Δημόσια Συνάντηση ΕΜΑ για τα εμβόλια covid-19

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός  Φαρμάκων πραγματοποίησε στις 11 Δεκεμβρίου διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα  την ανάπτυξη και την αδειοδότηση  ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων COVID-19.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην πανδημία και τον ρυθμιστικό ρόλο της ΕΕ.

Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία στο κοινό και σε ομάδες ενδιαφερομένων μερών να μιλήσουν και να μοιραστούν τις προσδοκίες και τους προβληματισμούς τους, οι οποίοι θα ληφθούν υπόψη από τον ΕΜΑ  και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ρυθμιστικών Αρχών Φαρμάκων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να αποστείλει  σχόλια ή ερωτήσεις στην επιλεγμένη λίστα ομιλητών στο [email protected].

Ειδικότερα, υπήρξε ενημέρωση για το πώς λειτουργούν τα εμβόλια, για τα οφέλη των εμβολίων για την υγεία, για τη διαδικασία χορήγησης άδειας, για τη μακροπρόθεσμη ασφάλειά τους και για το τρέχον χαρτοφυλάκιο της ΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον νέο δικτυακό τόπο της Επιτροπής σχετικά με τον ασφαλή και αποτελεσματικό εμβολιασμό στην ΕΕ (πατήστε εδώ για να μεταβείτε).

Ακολουθεί το βιντεοσκοπημένο αρχείο της διαδικτυακής ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.