Γαζούλη Μαρία

    Γαζούλη Μαρία

    Η Μαρία Γαζούλη, είναι Καθηγήτρια Βιολογίας – Νανοϊατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κ Γαζούλη ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ, είναι κάτοχος δύο διδακτορικών διπλωμάτων από το Τμήμα Βιολογίας και την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Georgetown University Medical Center, Washington DC, USA και έχει εργαστεί και εκπαιδευτεί σε καταξιωμένα εργαστήρια του εξωτερικού.

    Διακρίνεται με βραβεία και υποτροφίες και παρουσιάζει εξαιρετικά εστιασμένο ερευνητικό έργο στην μοριακή/γενετική βάση παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος, όπως οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου και ο καρκίνος. Το ερευνητικό της έργο εντάσσεται στις σύγχρονες τάσεις της βιοϊατρικής επιστήμης και περιλαμβάνει έναν σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων που έχουν τύχει ενός πολύ μεγάλου αριθμού αναφορών.

    Επιπροσθέτως, η κ. Γαζούλη είναι μέλος του ΔΣ του Ε.Ο.Φ, συμμετέχει τόσο ως Επιστημονική συντονίστρια όσο και ως Επιστημονική Υπεύθυνη ερευνητικής ομάδας σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα μεγάλης κλίμακας και επίσης έχει συντελέσει και κριτής αρκετών προγραμμάτων. Είναι υπεύθυνη της Ευρωπαϊκής Δράσης για τους Σπάνιους Καρκίνους.