25 Νοεμβρίου, 2023 σε Άρθρα, Τα νέα της Ένωσης

Ενημερωτική Hμερίδα του EU-VET CARE: «Ενίσχυση δεξιοτήτων για τη βελτίωση της φροντίδας υγείας παιδιών μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων»

Το Ινστιτούτο Prolepsis σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση
EUVET CARE – Ενίσχυση δεξιοτήτων για τη βελτίωση της φροντίδας υγείας παιδιών μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκωντην Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, 11:00 – 14:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “EU-VET CARE – Strengthening capacities for better health care to refugee and migrant children” σε συνεργασία με τον οργανισμό Faros.
Στη διαδικτυακή Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα ερευνητικά ευρήματα, τα εκπαιδευτικά εργαλεία και η ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος EU-VET CARE. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί ο Οδηγός και οι προτεινόμενες κατευθυντήριες γραμμές που δημιουργήθηκαν για παρόχους συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα αναφορικά με τις συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά μεταναστών/προσφύγων και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι στην Ελλάδα, την ψυχική τους υγεία, καθώς και η εμπειρία φορέων από την παροχή υπηρεσιών σε ασυνόδευτα ανήλικα.

Στον σύνδεσμο Agenda_ EU-VETCARE_Infoday μπορείτε να βρείτε το προκαταρκτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το EUVET CARE είναι διαθέσιμες εδώ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ζoom.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους συμμετέχοντες που επιθυμούν θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ.
Το EUVET CARE είναι τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2021 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ινστιτούτο Prolepsis και ο οργανισμός Faros συμμετέχουν ως εταίροι από την Ελλάδα στο πρόγραμμα, μαζί με άλλους τέσσερις ευρωπαϊκούς οργανισμούς από τη Γερμανία, την Κύπρο, την Ισπανία και την Ιταλία.