22 Μαΐου, 2024 σε Επιόνη

ΕΠΙΟΝΙ | Δεύτερο Πολυθεματικό Φεστιβάλ στην Αίγινα

To σωματείο Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ (www.epioni.gr) διοργανώνει το δεύτερο πολυθεματικό φεστιβάλ με τίτλο “Τέχνη και Ψυχική Υγεία” στο νησί της Αίγινας με ελεύθερη συμμετοχή από τις 23 μέχρι και τις 25 Μαΐου.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Το φεστιβάλ συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα ψυχικής υγείας και προωθεί την χρήση της τέχνης ως θεραπευτικό μέσο.

Συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να πρακολουθήσουν τις ενότητες: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, χορός, και Ομιλίες. Η κοινοτική αυτή δράση έχει ως στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας της Αίγινας σε ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η τέχνη, που αποτελεί μοχλό έκφρασης ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Στο φεστιβάλ που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αίγινας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας θα συμμετέχουν πολίτες, καλλιτέχνες, επαγγελματίες ψυχικής υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ψυχικά πάσχοντες και οικογενειακοί φροντιστές.

Το φεστιβάλ στην Αίγινα θα δώσει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους από την Αίγινα, την Αθήνα και το εξωτερικό να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν εμπειρίες και να εμπνευστούν μεταξύ τους για την χρήση της τέχνης στην ψυχική υγεία. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο LaLiBay. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου. Το Φεστιβάλ έχει Ευρωπαική διάσταση καθώς πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας από το Βέλγιο, την Δανία, την Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Το 2o φεστιβάλ “Τέχνη και Ψυχική Υγεία” θα φιλοξενήσει εργαστήρια, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, εικαστικά, φωτογραφικά δρώμενα και σύγχρονες μουσικές παραστάσεις από την Αίγινα.

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: ΠΕΨΑΕΕ, Ηλιοτρόπιο, Άγγελοι της Χαράς, Εργαστήρι, ΣΟΨΥ Κορυδαλλού, ΕΔΡΑ, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, obrela, Alzheimer Athens, Diversity United και ΑΝΤΑΜΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ