25 Νοεμβρίου, 2023 σε Επιόνη, Τα νέα των Μελών

“Φροντίζοντας τους Φροντιστές” 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την 4η συνάντηση με επίκεντρο τους ανεπίσημους φροντιστές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Η εκδήλωση θα αναφερθεί σε τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης και στην Ευρωπαϊκή διάσταση του φαινομένου που επηρεάζει ασθενείς και φροντιστές.

Να σημειώσουμε ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για φροντιστές.

Η διήμερη συνάντηση θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κ. Γιώργο Χριστοδούλου, τον Δρ. Δημήτριο Κόντη, την Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου. τον Καθηγητή Philip Gorwood, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Εταιρείας (EPA) την Ψυχίατρο κα Γεωργία Μπαλτά και εκπροσώπους φροντιστών.Ο κ. Χάρης Κούντουρος θα εκπροσωπήσει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Οι κκ Κούντουρος και Gorwood από την αντίστοιχη εκδήλωση το 2019.

Η ΕΠΙΟΝΗ θα συνεργαστεί με τις οργανώσεις European Psychiatric Association, Eurocarers και Belgian Brain Council για την την πραγματοποίηση αυτής της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης.