25 Νοεμβρίου, 2023 σε Ανακοινώσεις, Τα νέα της Ένωσης

Γίνε η φωνή των ασθενών! Λάβε μέρος σε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της Ένωσης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας προσκαλεί χρόνιους ασθενείς που ενδιαφέρονται να μοιραστούν δημόσια την ιστορία τους για την επίδραση της πανδημίας COVID-19 στη σωματική ή ψυχική υγείας τους, στην κοινωνική δραστηριότητα και στην πρόσβασή τους στο υγειονομικό σύστημα, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετέχουν σε μία σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Οι βιωματικές συνεντεύξεις θα γίνουν από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ερευνητική ομάδα της και τα ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2020 στην Αθήνα και μέσω διαδικτύου.

Αν είστε χρόνιος ασθενής ή φροντιστής ατόμου που ζει με χρόνια πάθηση και έχετε επικοινωνιακές ικανότητες αφήγησης της ιστορίας σας και μία σχετική ευελιξία για τις ανάγκες των γυρισμάτων, σας καλούμε να τη μοιραστείτε μαζί μας και μέσα από αυτή να φωτίσουμε τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις προκλήσεις που προκάλεσε η πανδημία στη ζωή, την καθημερινότητα και την υγεία μας.

Ενδεικτικά παραδείγματα ιστοριών:

  • Ογκολογικός ασθενής που διέκοψε τη θεραπεία του κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων.
  • Μητέρα παιδιού με σπάνια πάθηση που βίωσε έντονη αγωνία για την υγεία του παιδιού της και το δίλημμα αν πρέπει να συνεχίσει η ίδια να πηγαίνει στη δουλειά της ή το παιδί να πηγαίνει με φυσική παρουσία στο σχολείο.
  • Άτομο που έχει κάνει μεταμόσχευση και αναγκάζεται να μη βγαίνει από το σπίτι για πολλούς μήνες χωρίς καμία κοινωνική υποστήριξη.
  • Χρόνιος ασθενής του οποίου οι ψυχική υγεία επιβαρύνθηκε από το φόβο να μην εκτεθεί στο νέο κορωνοϊό και την κοινωνική απομόνωση.
  • Πολυμεταγγιζόμενο άτομο που ζει σε καθεστώς ανασφάλειας λόγω της μη επάρκειας αίματος.
  • Χρόνιος ασθενής που κάνει θεραπεία στο νοσοκομείο και και σε κάθε εισαγωγή ταλαιπωρείται από την καθυστέρηση έκδοσης αποτελέσματος του μοριακού ελέγχου για COVID-19.

Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην πρωτοβουλία, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εμείς θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας.