25 Νοεμβρίου, 2023 σε Ανακοινώσεις, Τα νέα της Ένωσης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπό τη σκιά της πανδημίας COVID-19. Ο τελευταίος ο χρόνος μας δίδαξε πολλά νέα μαθήματα και μας έκανε να αναθεωρήσουμε όσα μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα. Η προστασία της υγείας μας, η ατομική μας ευθύνη, η οικογένεια, οι ανθρώπινες σχέσεις, η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση είναι μερικές από τις αρχές που προσδιορίσαμε εκ νέου ενώ ταυτόχρονα θέσαμε νέες προτεραιότητες στη ζωή μας.

Η επόμενη μετά COVID-19 ημέρα πλησιάζει και οφείλουμε να αναλογιστούμε τί θα μας φέρει. Η πανδημία έχει επηρεάσει παγκοσμίως σε οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο όλες τις κοινωνίες, ωστόσο η επίδρασή της είναι πιο καταστροφική σε κοινωνίες που ήδη αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και ήταν πιο τρωτές. Εκατομμύρια κόσμου έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας,  εργάζονται για ένα πολύ μικρό εισόδημα και βιώνουν ανασφάλεια σε ό,τι αφορά τη στέγαση και τη σίτισή τους. και διαβιούν Ταυτόχρονα, οι κοινωνικές ανισότητες έχουν οξυνθεί και το όραμα για έναν δίκαιο και υγιή κόσμο δείχνει να εξανεμίζεται.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ως η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών αναγνωρίζει την σαφώς πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα υγειονομικά συστήματα παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας COVID-19 και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει έτοιμους να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που θα προκύψουν. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι μπροστά μας και οφείλουμε όλοι να μας βρει έτοιμους, με απτές και βιώσιμες προτάσεις και λύσεις για την υγεία όλων μας.