25 Νοεμβρίου, 2023 σε HELLESCC, Τα νέα των Μελών

Κάνουμε ασκήσεις Γιόγκα και καταπολεμούμε το άγχος και την ακινησία

“Ακόμη και η ήπια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, να ανακουφίσει την κατάθλιψη και να  ομαλοποιήσει την εντερική λειτουργία”

Η Πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα και απόφοιτη Ραδιολόγος Ακτινολόγος κα Αναστασία Πάττα, στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας και της εθελοντικής “καραντίνας” πολλών συνασθενών που μας επιβάλλει η πανδημία του Covid-19, και κατόπιν συζητήσεων με το Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, προσφέρει εθελοντικά τη δυνατότητα σε όποιο ασθενή ή συγγενή ασθενή με ΙΦΝΕ το επιθυμεί, να συμμετάσχει σε μαθήματα yoga  διαδικτυακά.

Στόχος αυτής της υπηρεσίας, που παρέχεται δωρεάν από την ειδικό, είναι η εναρμόνιση, η εξισορρόπηση και η ευεξία σε σωματικό νοητικό και ψυχικό επίπεδο όσων ατόμων νοιώθουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις από μέτρα που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου ιού στον ελληνικό πληθυσμό.

Ένα μάθημα yoga περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοής pranayama , asana – σώματος και τελειώνει με χαλάρωση ή διαλογισμό.

Οι βαθιές ασκήσεις αναπνοής pranayama μπορεί να είναι επωφελείς για τη μείωση του στρες και τη διαχείριση των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου.

Οι θέσεις asana συμβάλουν στην σωστή στάση του σώματος, ενώ αυξάνουν τη δύναμη του κορμού φέρνουν το σώμα σε διάφορες θέσεις ανακουφίζοντάς το ,κυρίως μέσω των περιστροφών μαλάσσονται  και  αποτοξινώνονται  τα κοιλιακά όργανα και βοηθά να αυξηθούν στο έντερο τα καλά βακτήρια που παράγουν βουτυρικό οξύ, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη δράση .

Οι στάσεις χαλάρωσης βοηθούν τον οργανισμό να απελευθερώσει το στρες και να ανακουφιστεί από την ένταση ,τον πόνο ,την δυσπεψία και άλλα συμπτώματα της ελκώδους κολίτιδας.

Όλα τα παραπάνω απευθύνονται σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία, το μάθημα γίνεται είτε σε στρώμα είτε σε καρέκλα και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ασκούμενου προσφέροντάς του αυτό που έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή.

Το μάθημα θα γίνεται 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη στις 19.30 αρχίζοντας από την Τρίτη 7 Απριλίου και θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας του Skype.

Η διαδικασία για την συμμετοχή σας είναι η εξής:

Όποιος έχει ήδη την εφαρμογή μπορεί απλά να βρει από τις επαφές του το  όνομα Αναστασία Πάττα 6974659159

Όποιος δεν έχει  Skype μπορεί να μπει στον παρακάτω σύνδεσμο και να  εγγραφεί:

https://join.skype.com/invite/hLrAcouCyqdu

Η σύνδεση στο Skype είναι δωρεάν και απαιτεί απλή πρόβαση στο internet.