25 Νοεμβρίου, 2023 σε Άρθρα, Τα νέα της Ένωσης

Λάβετε μέρος στην έρευνα της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. με θέμα “Πρόγραμμα Υποστήριξης Ασθενών στη νέα κανονικότητα”

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην επιστημονική έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής-ΕΛ.Ε.Φ.Ι. με θέμα «Πρόγραμμα Υποστήριξης Ασθενών στη νέα κανονικότητα».

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. ενόψει μίας επιστημονικής συζήτησης με θέμα τα Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ασθενείς με σοβαρά, σπάνια και χρόνια νοσήματα να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, τα αποτελέσματα του οποίου θα καταγράψουν τη παρούσα κατάσταση με στόχο την βελτιστοποίηση της υποστήριξης προς τον ασθενή και το περιβάλλον του στην επίτευξη των θεραπευτικών του στόχων. Πρόκειται για ανώνυμης και σύντομης μορφής ερωτηματολόγιο.

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο της εν λόγω έρευνας.

Ακολουθεί ένα σύντομο ενημερωτικό κείμενο από την ΕΛ.Ε.Φ.Ι.:

Όπως επανειλημμένα έχει αναδείξει η ΕΛ.Ε.Φ.Ι., οι ασθενείς με σοβαρά, σπάνια και χρόνια νοσήματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Συγκεκριμένα δε η δυνατότητα παροχής υποστήριξης και εκπαίδευσης, είτε με τη βοήθεια εκπαιδευμένων νοσηλευτών ή άλλων ειδικοτήτων υπό την καθοδήγηση των θεραπόντων γιατρών, θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης περίθαλψης ,αγωγής και της υγείας τους. Η εκπαίδευση των ασθενών για τη λήψη θεραπείας, την χρήση του φαρμάκου στα πλαίσια των συνταγογραφούμενων οδηγιών, η εκπαίδευση στις καθιερωμένες οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση της νόσου και η παροχή υπηρεσιών στα πλαίσια της συμμόρφωσης με τη θεραπεία, υποστηρίζουν τους ασθενείς ή και το περιβάλλον τους ώστε να έχουν αποτελεσματική ρύθμιση της νόσου τους μέσα από τα κατάλληλα Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών (ΠΥΑ).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αδυνατούν να παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τον ασθενή, όπως και η οικονομική κατάσταση των ασθενών πολλές φορές δεν επιτρέπει τη χρήση ιδίων πόρων για την κάλυψη υποστηρικτικών της θεραπείας αναγκών, η αναζήτηση εκπαίδευσης και υποστήριξης από τρίτους φορείς παροχής επιχορηγουμένων Προγραμμάτων Υποστήριξης Ασθενών, κατάλληλα δομημένους και εξειδικευμένους, υπηρετεί μια κοινωνική ανάγκη και παράλληλα εξασφαλίζει δωρεάν την ορθή και ασφαλή θεραπεία των ασθενών , με απόλυτη προστασία των ευαίσθητων δεδομένων υγείας και προσωπικού χαρακτήρα.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εσπερίδας της 10ης Δεκεμβρίου 2020 της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., έχουμε προετοιμάσει μια έρευνα ερωτηματολογίου με σκοπό τη συλλογή δεδομένων γύρω από την υλοποίηση Προγραμμάτων Υποστήριξης Ασθενών στην Ελλάδα, προκειμένου να καταγραφεί η παρούσα κατάσταση με στόχο την βελτιστοποίηση της υποστήριξης προς τον ασθενή και το περιβάλλον του στην επίτευξη των θεραπευτικών του στόχων.

Ευχαριστούμε θερμά Εκ μέρους του ΔΣ ΕΛ.Ε.Φ.Ι.