25 Νοεμβρίου, 2023 σε Ανακοινώσεις, Τα νέα της Ένωσης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων για συλλόγους ασθενών

Με τη συμμετοχή συνολικά άνω των 60 συλλόγων ασθενών από όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων ανάπτυξης δεξιοτήτων που διοργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδας το Δεκέμβριο.

Οι θεματικές των πέντε σεμιναρίων αφορούσαν 1) σε ζητήματα οργάνωσης, λειτουργίας και βιωσιμότητας των συλλόγων (πολιτική συνηγορία, εσωτερική διάρθρωση και τεχνικές ανεύρεσης πόρων) σε συνεργασία με το HIGGS και 2) σχετικά με το φάρμακο (το ταξίδι του φαρμάκου και κλινική έρευνα) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής.

Τα σεμινάρια για το φάρμακο πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη υποστήριξη του Ε.Ο.Φ. Τις εργασίας τους άνοιξε με χαιρετισμό ο Α’ Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Ελευθέριος Πάλλης, ενώ παρουσίαση έκανε και η κ. Ευγενία Φούζα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμακευτικών Μελετών και Έρευνας.

Η μαζική ανταπόκριση που γνώρισε η πιλοτική φάση του συγκεκριμένου έργου αναδεικνύει την ανάγκη των συλλόγων ασθενών για εκπαιδευτικές δράσεις που αποσκοπούν στην κατάρτιση και ενδυνάμωση των στελεχών και της λειτουργίας τους. Για το λόγο αυτό, η Ένωση επεξεργάζεται ήδη και θα υλοποιήσει από τις αρχές του 2021 ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα επεκτείνεται σε όλη τη διάρκεια του έτους και με περισσότερες θεματικές, πάντοτε με δωρεάν συμμετοχή για κάθε ενδιαφερόμενο σύλλογο ασθενών.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη των εταιρειών Gilead, Novartis και Roche.