25 Νοεμβρίου, 2023 σε Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών, Τα νέα των Μελών

Με δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, ο ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ»

Με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών, Νίκη – Ελένη Νομίδου, ανακοίνωσε ότι:

Με αποκλειστική δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, για τους επόμενους 18 μήνες ο ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» και θα προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Α) Ατομικές υπηρεσίες φροντίδας κατ’οίκον σε 120 άτομα με άνοια και τις οικογένειες φροντιστές τους. Εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα με νοσηλευτή, φυσιοθεραπευτή, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό θα επισκέπεται περιοδικά οικογένειες ατόμων με Alzheimer και θα προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης της νόσου Alzheimer και των συνεπειών της σε πάσχοντες και φροντιστές.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Οι οικογένειες που θα επωφεληθούν από τις κατ’οίκον υπηρεσίες του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τα εξής κριτήρια:
• Να πάσχει κάποιο άτομο από νόσο Alzheimer
• Να υπάρχει φροντιστής μέλος της οικογένειας
• Η οικογένεια να αντιμετωπίζει κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα (κατά περίπτωση αξιολόγηση)
• Να διαμένουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Σερρών

Β
) Ομαδικές υπηρεσίες ενδυνάμωσης 120 ατόμων ηλικίας 65+ στους χώρους του Συλλόγου (Ορφέως 12, 2ος όρ. – παλαιό Νοσοκομείο Σερρών). Στα πλαίσια της υγιούς γήρανσης και της πρόληψης της νόσου Alzheimer εξειδικευμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων θα παρέχουν εναλλακτικές μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις (εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, δημιουργικές κλπ).

Για πληροφορίες καλέστε στο 23210 633 88 και/ή στο 693 73 37 111, ή γράψτε μας στο [email protected]
Λήξη προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: Τετάρτη 5 Μαΐου 2021
Ευχαριστούμε θερμά το κοινωφελές ίδρυμα ΤΙΜΑ που για Τρίτη φορά μας εμπιστεύεται και υποστηρίζει τις δράσεις μας.