Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου – ΕλπίΖΩ

Σκαραμαγκάς 17, Χίος Τ.Κ. 88131

Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου – ΕλπίΖΩ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ ιδρύθηκε το 2009 κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μέσα στα χρόνια λειτουργίας του στελεχώθηκε από εθελοντές γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους, οι οποίοι έδειξαν αμέριστο ζήλο στην παροχή υπηρεσιών τους στους πάσχοντες. Παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

  • Ψυχολογική – συμβουλευτική υποστήριξη των ασθενών με στόχο την καλύτερη προσαρμογή στα νέα δεδομένα , την διαχείριση των συναισθημάτων τους, τη διευκόλυνση στις διαπροσωπικές σχέσεις και την επανένταξή τους στο κοινωνικό πλαίσιο.
  • Νοσηλευτική υποστήριξη με στόχο την παρακολούθηση και περίθαλψη νοσηλευτικών αναγκών στους νοσηλευόμενους καρκινοπαθείς του νοσοκομείου, καθώς και ιατρική εξυπηρέτηση από εθελοντές ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που στηρίζουν το έργο μας.

Ημερίδες και δράσεις ενημέρωσης για τις διαφορετικές μορφές του καρκίνου και τρόπους έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και πληροφόρηση για τα δικαιώματα και τις κρατικές παροχές των ασθενών με καρκίνο, με τη συνεργασία των τοπικών ιατρών. Οικονομική ενίσχυση των απόρων ασθενών μελών μας για την κάλυψη ιατρικών-φαρμακευτικών εξόδων κλπ., εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά του Συλλόγου.

Φιλοξενία στο διαμέρισμα μας στον Πειραιά, για τους πάσχοντες καρκινοπαθείς που πραγματοποιούν στην Αθήνα τις εξετάσεις και την οποιαδήποτε θεραπεία τους. Μέσα από τις δράσεις μας, τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και οι εθελοντές εργαζόμενοι ευελπιστούμε να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά με τους πάσχοντες και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη για την εξάλειψη του στιγματισμού της ασθένειας.

Τα νέα του Συλλόγου