25 Νοεμβρίου, 2023 σε Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, Τα νέα των Μελών

Νέα έρευνα του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος

Νέα έρευνα με τίτλο “Η Ημικρανία στην Ελλάδα – 2020” πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος. Η νέα αυτή έρευνα είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ασθενών και της επικαιρότητας. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ένα ακόμη “όπλο” του Συλλόγου, στον αγώνα που δίνει για την εισαγωγή της νέας θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα στη θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας, συντάχθηκε από τον κ. Κων/νο Μπίλια, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου σε συνεργασία με τη κα Κατερίνα Κουρούδη, μέλος του Συλλόγου, υπό την επιστημονική επίβλεψη των νευρολόγων – συμβούλων του Συλλόγου Δρ. Μιχάλη Βικελή και Δρ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκη. Η έρευνα απευθύνεται τόσο στα μέλη του Συλλόγου, όσο και στους επισκέπτες της διαδικτυακής του σελίδας που πάσχουν από ημικρανία. Να σημειωθεί, πως δεν πρόκειται για έρευνα στον γενικό πληθυσμό και τα αποτελέσματά της θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τον πληθυσμό που συμμετείχε.

Η έρευνα αποσκοπεί στο να δώσει απαντήσεις σε μερικά καίρια ερωτήματα όπως π.χ. τη γνώμη όσων ασθενών λαμβάνουν τη νέα θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, ποιες είναι οι επιπτώσεις του COVID-19 στους ημικρανικούς ασθενείς, πόσο τους επηρέασε και πόσο τους εμπόδισε στο να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία τους, κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλήνιας έρευνας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος το 2018 ήταν αποκαλυπτικά και ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ημικρανία στους πάσχοντες. Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα αυτά έγιναν εργαλείο στα χέρια του Συλλόγου, ώστε να επικοινωνήσει στους αρμόδιους φορείς το πόσο σοβαρή νόσος είναι η ημικρανία. Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας θα συγκριθούν με εκείνα του 2018, ώστε να αναδειχθούν τυχόν διάφορες στην αντιμετώπιση ή στην επίπτωση της νόσου στους ασθενείς μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος.

Συμπληρώστε εδώ το ερωτηματολόγιο.