25 Νοεμβρίου, 2023 σε Ανακοινώσεις, Τα νέα της Ένωσης

Νέο μέλος στην Επιστημονική Επιτροπή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, η Καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ανακοινώνει με τιμή τη συμμετοχή της Καθηγήτριας  Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου-Πεχλιβανίδη στην Επιστημονική Επιτροπή της.

Η κ. Παπαρρηγοπούλου ειδικεύεται στο δημόσιο δίκαιο με έμφαση στο δίκαιο της κοινωνικής προστασίας. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1997 και δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα δημοσίου και ασφαλιστικού δικαίου και δικαίου της υγείας. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και σε εταιρείες. Έχει υπηρετήσει ως Σύμβουλος του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης το 2002-2003, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, υπεύθυνη για θέματα κοινωνικής προστασίας, αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Ελλάδος, της Ομάδας Εργασίας για την αναμόρφωση της επικουρικής ασφάλισης, καθώς και της επιτροπής για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Έχει επίσης εργασθεί ως εμπειρογνώμονας για την ΟΚΕ και τον ΣΕΒ και είναι μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων.

Η κ. Παπαρρρηγοπούλου συμπληρώνει την επταμελή Επιστημονική Επιτροπή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με επικεφαλής τον Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κυριάκο Σουλιώτη και μέλη της τη Μαρία Γαζούλη, Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αχιλλέα Γραβάνη, Καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Χρήστο Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου  Κρήτης, τη Μένη Μαλλιώρη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Σταυρούλα Τσινόρεμα, Καθηγήτρια Σύγχρονης και Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής, του Τµήµατος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Επιτροπή αναλαμβάνει τον κρίσιμο συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό ρόλο προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τις Ομάδες Εργασίας της Ένωσης για τους τομείς δράσης της. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα ισχυρό κεφάλαιο εγκυρότητας και αξιοπιστίας της κοινής φωνής των ασθενών και συμμετέχει ενεργά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και την επιστημονική τεκμηρίωση των προτάσεων πολιτικής που υποβάλλονται στο δημόσιο διάλογο για την υγεία, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.