25 Νοεμβρίου, 2023 σε ΠΑ.ΣΥ.ΝΕ.Δ., Τα νέα των Μελών

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΝΕ.Δ. διοργανώνει webinar το Σάββατο 14/11/20 για την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος για τον Νεανικό Διαβήτη διοργανώνει το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, δράσεις ανά την Κρήτη για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη.

Η παρουσία του διαβήτη είτε του αυτοάνοσου Νεανικού Τύπου 1 είτε του Τύπου 2 γίνεται όλο και εντονότερη στον κόσμο μας, εξαιτίας προφανώς του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι ο βασικά στοιχεία για τον έλεγχό του, ενώ η εξωτερική παροχή ινσουλίνης σε εμβόλιμη μορφή, με ενέσεις, στυλό ή με αντλίες ινσουλίνης και οι συσκευές συνεχούς επιτήρησης της γλυκόζης στο αίμα αποτελούν τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισής του. Οι συνθήκες που βιώνουμε με την πανδημία του Covid 19 κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα, καθώς οι πάσχοντες από διαβήτη εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες. Στόχος του ΠΑΣΥΝΕΔ είναι να βοηθήσει τα παιδιά κυρίως που πάσχουν από Νεανικό Διαβήτη και τις οικογένειές με ορθή και έγκαιρη ενημέρωση και συνδράμοντας στην ψυχολογική στήριξη και αλληλοϋποστήριξη  των μελών του.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, όπως κάθε χρόνο έχει μεριμνήσει για να φωτιστούν με το μπλε φως του Διαβήτη το Κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης και η Λότζια στο Ηράκλειο, το Δημαρχείο Ρεθύμνου, και το Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά.

Παράλληλα, το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, από τις 19.00 έως τις 20.30 θα διοργανωθεί διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση (webinar) με θέμα το διαβήτη ως εξής:

  • 19:00-19:05 Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο ΠΑ.ΣΥ.ΝΕ.Δ (Βερίγο Νικόλαο)
  • 19:05-19:15 Επιπτώσεις COVID-19 στον Διαβήτη (Md. Τεντολούρη Νικόλαο)
  • 19:15-19:25 Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη (Δευτεραίο Δημήτριο, Sales Specialist, Abbott)
  • 19:20-19:30 Πορεία ανάπτυξης του διαβήτη στην Κρήτη. (Md Μαμουλάκη Δημήτριο)
  • 19:30-19:50 Η τεχνολογία στον σακχαρώδη διαβήτη το 2020. (Md Παππά Άγγελο)
  • 19:50-20:00 Σύγχρονες ινσουλίνες (Md Αρβανιτάκη Θεοδοσία)
  • 20-00-20:10 Παρουσίαση ΕΛ.Ο.ΔΙ (Πρόεδρος ΕΛΟΔΙ Λούβαρη Βασιλική)
  • 20-10-20:20 YLD – IDF EUROPE (Μπουμάκη Κωνσταντίνα).
  • 20-20-20:30 Ερωτήσεις επισκεπτών.

Η πρόσβαση στη συνάντηση είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει από το σύνδεσμο: https://tinyurl.com/pasined-2020

Επιπλέον, με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης κατασκευάστηκαν από τον Σύλλογο 1000 υφασμάτινες μάσκες οι οποίες θα διανεμηθούν από το Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ, το Διαβητολογικό Κέντρο του Βενιζελείου και την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε παιδιά και οικογένειες με Νεανικό Διαβήτη. Μέρος τους θα διανεμηθεί, επίσης, στα μέλη του Συλλόγου σε κάποια από τις μελλοντικές δράσεις του, μόλις οι συνθήκες της πανδημίας επιτρέψουν την διοργάνωσή τους με φυσική παρουσία.

Οι δράσεις του ΠΑΣΥΝΕΔ γίνονται φέτος σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ η διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση γίνεται με χορηγούς την Medtronic Hellas, την Abbott Diabetes Care και φυσικά με την εθελοντική δράση των μελών του Συλλόγου.