27 Μαρτίου, 2024 σε Πεταλούδα

Πεταλούδα | Έναρξη της Καμπάνιας «Φρόντισε ότι σε στηρίζει!»

Ο Σύλλογος Πεταλούδα ανακοινώνει την έναρξη της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την χρόνια φλεβική νόσο με τίτλο «Φρόντισε ότι σε στηρίζει!».

Ο Σύλλογος Πεταλούδα, υπηρετώντας το σκοπό του για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση όσον αφορά στις συννοσηρότητες των ασθενών με χρόνιες νόσους, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της καμπάνιας που σαν στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της σωστής λειτουργίας  των  φλεβών και των  κάτω  άκρων. Η καμπάνια περιλαμβάνει μια σειρά από διήμερες δράσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καλύπτοντας μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι και μικρές κωμοπόλεις.

Συγκεκριμένα, η κινητή μονάδα της Πεταλούδας, σε συνεργασία με εθελοντές αγγειοχειρουργούς θα ξεκινήσει τις επισκέψεις της σε περιοχές όπως: Πύλη Τρικάλων, Αλεξανδρούπολη, Νεμέα, Βέροια, Κοζάνη, Ιωάννινα, Αιγάλεω, Ελευσίνα, Πύλος Μεσσηνίας, Ελληνικό-Αργυρούπολη.

Οι διήμερες αυτές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους Δήμους και τις τοπικές αρχές κάθε περιοχής και οι εξειδικευμένοι αγγειοχειρουργοί θα προσφέρουν δωρεάν έλεγχο για τη διάγνωση φλεβικής ανεπάρκειας ή/και περιφερειακής αρτηριοπάθειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η κα Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Πεταλούδα και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος δήλωσε: «Η πρόληψη, η έγκυρη ενημέρωση και έγκαιρη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα χρόνια θέματα υγείας τους, έχει αποδειχτεί πως συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση της υγείας τους. Ως Σύλλογος Ασθενών θεωρούμε υποχρέωσή μας να υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης σε όλη την ελληνική επικράτεια».

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα των επόμενων επισκέψεων της κινητής μονάδας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Πεταλούδα στο: [email protected]  και στα τηλέφωνα 213 2086698, 6979 25 25 70, 6979 25 10 25.