25 Νοεμβρίου, 2023 σε Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου, Τα νέα των Μελών

Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου: Είναι αναγκαία για εμάς η πρόσβαση στη θάλασσα!

Post placeholder image

Τα ζητήματα προσβασιμότητας αναδεικνύει το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που δραστηριοποιείται στη Χίο, εν’ όψει της 30ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης, με τον Πρόεδρό του, Σταμάτη Κλουμάση, να αναφέρει στο Ράδιο “Α” ότι εκτός από τα  κτήρια και τους δημόσιους χώρους, προέχει αυτή την περίοδο η πρόσβασή τους στη θάλασσα, που λειτουργεί και ως θεραπευτικό μέσο.

Έχοντας το προηγούμενο διάστημα σημαντική υστέρηση στην εκγύμνασή τους, λόγω των περιορισμών που είχαν τεθεί εξαιτίας του κορωνοϊού – κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήριο, διακοπή ακόμη και στις φυσικοθεραπείες τους, εκείνο που επεσήμανε ο κος Κλουμάσης είναι ότι ο Δήμος θα έπρεπε νωρίτερα να ενεργήσει για την τοποθέτηση του seatrac στη Δασκαλόπετρα, όπως και για την εξασφάλιση πρόσβασης των ΑμεΑ και σε άλλες παραλίες.

Μάλιστα γι’ αυτό το θέμα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Σωματείο τους έχει στείλει σχετικό έγγραφο αίτημα.

Θυμίζουμε ότι φέτος, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας  θα φωτιστεί το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου και η νότια πλευρά του λιμένα Χίου με το πορτοκαλί χρώμα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ενώ στις 7 μ.μ. της Κυριακής έξω από το Ομήρειο μέλη του Σωματείου, τηρώντας τα μέτρα, λόγω covid, θα ενημερώσουν πολίτες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πηγή: www.alithia.gr