25 Νοεμβρίου, 2023 σε Ανακοινώσεις, Τα νέα της Ένωσης

Συμμετοχή στην εκδήλωση «Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας»

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση του Ευρωβουλευτή κου. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, με τίτλο: «Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας» την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη διαμόρφωση της «Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Φροντίδα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον κ. Ευρωβουλευτή να έχει οριστεί ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σκοπός της εκδήλωσης, αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με το υπάρχον καθεστώς των υπηρεσιών φροντίδας στην Ευρώπη και τη χώρα μας, αλλά και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και οι άτυποι φροντιστές, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες.

Εκπροσωπώντας την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ο Πρόεδρος Δ.Σ κος. Νίκος Δέδες αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός εθνικού νομοθετικού πλαισίου προς αμφότερους επαγγελματίες και άτυπους φροντιστές κατόπιν ψήφισης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Φροντίδας, καθώς όπως ανέφερε «ο Φροντιστής είναι το Σύστημα Υγείας». Τόνισε πως εξέχουσα σημασία έχει και η άποψη του ιδίου του Ασθενούς για τα εμπόδια που καθημερινά αντιμετωπίζει, ώστε να εξασφαλιστεί έτσι μια ποιότητα ζωής, ενώ κλείνοντας υπογράμμισε την αναγκαιότητα επίσημων δεικτών αξιολόγησης της ευημερίας τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων που δέχονται φροντίδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κος. Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Αρμόδια για Θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα. Μαρία Συρεγγέλα, Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι μέσα από βιντεοσκοπημένα μηνύματα, καθώς και πληθώρα εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνία των Πολιτών κα. Κατερίνα Γκαγκάκη.

Σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι πάντοτε φυσικός αρωγός, έτοιμη να συνεισφέρει με προτάσεις και αντίστοιχες ενέργειες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την τιμητική πρόσκληση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ.