25 Νοεμβρίου, 2023 σε Ανακοινώσεις, Τα νέα της Ένωσης

Συμμετοχή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

Στις εργασίες του 47ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών στις 20-22 Μαΐου, συμμετέχει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 21 Μαΐου ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών Δημήτρης Μπούμπας και η Πρόεδρος της Ένωσης Κατερίνα Κουτσογιάννη συντονίζουν τη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Βήμα του Ασθενή: Οι συνέπειες της πανδημίας COVID-19  στη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και στον προσυμπτωματικό έλεγχο στην Ελλάδα», στην οποία συμμετέχουν ως εισηγητές ο Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Κώστας Αθανασάκης και ο Διευθυντής της Ένωσης Γιώργος Τσιακαλάκης. Το Σάββατο 22 Μαΐου η Κατερίνα Κουτσογιάννη πραγματοποιεί παρουσίαση στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα « 200 χρόνια Δημόσια Υγεία- Μια σημαντική επένδυση για το μέλλον της χώρας; Ο ρόλος των επιστημονικών ιατρικών εταιρειών στην ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα».

Η θεματολογία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου περιλαμβάνει ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για όλες τις ειδικότητες της Ιατρικής και Συναφών Επιστημών Υγείας με διεπιστημονική ανάλυση θεμάτων που αφορούν στην άσκηση της ιατρικής καθώς και παλαιά και νέα ζητήματα που αφορούν εκπαιδευτικές, νομικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και βιοηθικές πτυχές της ιατρικής και δημόσιας υγείας. Στη μακρά του διαδρομή το Συνέδριο επιλέγει σταθερά καινοτόμες προσεγγίσεις καθιστώντας το έτσι το κατεξοχήν βήμα για την ανάδειξη των σύγχρονων τάσεων στην Ιατρική. Ταυτόχρονα το συνέδριο προσφέρει σε ιατρούς όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για την καθημερινή ιατρική πρακτική.

Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών ιδρύθηκε το 1835 και αποτελεί μία σύγχρονη επιστημονική εταιρεία με μακρόχρονη συνεισφορά στην εκπαίδευση. Εκπροσωπώντας περισσότερες από 50 ειδικότητες/εξειδικεύσεις και τομείς ειδικού ενδιαφέροντος, η Εταιρεία ενεργεί ως κέντρο γνώσης για την Ιατρική και τη Δημόσια Υγεία, με σαφή αναφορά στην κοινωνία, συντονίζοντας τη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση και συνδράμοντας στην πρόοδο της Ιατρικής και στη βελτίωση του επιπέδου της ιατρικής φροντίδας

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ και να υποβάλλετε τη φόρμα συμμετοχής σας εδώ .