25 Νοεμβρίου, 2023 σε Άρθρα, Τα νέα της Ένωσης

Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς

Post placeholder image

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησε η ανάγκη διασφάλισης της ανταποκρισιμότητας του Συστήματος Υγείας όχι μόνο για τα περιστατικά του νέου κορωνοϊού, αλλά και για τη συνέχιση των θεραπειών των χρόνιων ασθενών όπως καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και ανοσοκατεσταλμένοι, καθώς και για την πραγματοποίηση των τακτικών χειρουργείων. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για την πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία αυτή την περίοδο και οι ιδιαίτερα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική, για την αξιολόγηση και κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων σε ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς για το σχεδιασμό κοινών πρωτοβουλιών για την υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού αναφορικά με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και δημόσιας υγείας.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, η Ένωση ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά τους νοσοκομειακούς γιατρούς και κάθε λειτουργό του δημόσιου συστήματος υγείας για την υπεράνθρωπη συμβολή στην εθνική προσπάθεια απέναντι στην πανδημία.