25 Νοεμβρίου, 2023 σε GivMed, Τα νέα των Μελών

“Τα σκουπίδια δεν χρειάζονται φάρμακα” | Μια καμπάνια ευαισθητοποίησης του GIVMED

Μια σακούλα σκουπιδιών δεν παίρνει αγωγή για διαβήτη. Ένας κάδος με απορρίμματα δεν μπορεί να έχει θυρεοειδή. Τα σκουπίδια δεν χρειάζονται φάρμακα. Όμως 34.000.000 κουτιά κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται αχρησιμοποίητα.” Το GIVMED υλοποιεί νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σωστή διαχείριση των φαρμάκων που περισσεύουν. “Η υγεία είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Όραμά μας είναι η άμεση πρόσβαση όλων στα φάρμακα που χρειάζονται.” αναφέρει ο Θανάσης Βράτιμος, συνιδρυτής και υπεύθυνος ανάπτυξης του GIVMED.
Ο στόχος της καμπάνιας είναι η ανάδειξη δύο μεγάλων προβλημάτων:
– Της πρόσβασης στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως ανάγκες σε φάρμακα.
– Της ρύπανση του περιβάλλοντος, που γίνεται από την λανθασμένη ρίψη φαρμάκων στα σκουπίδια.
Ενημερώνουμε για αυτά τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα και ενεργοποιούμε τους πολίτες, καλώντας τους να δωρίσουν τα φάρμακα που δε χρειάζονται πια, πριν λήξουν. Μπορούν να το κάνουν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (210 300 7222) και του χάρτη με τα σημεία δωρεάς φαρμάκων, όπου μπορεί κανείς να βρει το κοντινότερο σημείο δωρεάς και να παραδώσει τα φάρμακα που δε χρειάζεται. Για τα ληγμένα φάρμακα, υπενθυμίζουμε την ύπαρξη των πράσινων κάδων στα φαρμακεία, στα οποία γίνεται η συλλογή και σωστή καταστροφή τους.
Η καμπάνια ευαισθητοποίησης χρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και στον πυρήνα της βρίσκεται το video που δημιούργησαν ειδικά για το GIVMED οι ομάδες της Unlimited Creativity και Indigo View Productions, το οποίο και θα προβληθεί στα μέσα ενημέρωσης ως κοινωνικό μήνυμα.
Λίγα λόγια για το GIVMED:
Το GIVMED είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση και αποτελεί ένα δίκτυο* για τη δωρεά φαρμάκων. Από το 2016 μέχρι σήμερα, στηρίζουμε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως άπορους, ηλικιωμένους, παιδιά, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς κ.α. και έχουμε προσφέρει συνολικά 85.987 κουτιά φαρμάκων, αξίας 872.553€ μέσω ενός δικτύου 176 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς. *Το GIVMED αναλαμβάνει τον ηλεκτρονικό συντονισμό των δωρεών και όχι την αποθήκευση, παράδοση ή τον έλεγχο των φαρμάκων.
Ακολουθεί ενημερωτικό βίντεο: