25 Νοεμβρίου, 2023 σε Ανακοινώσεις, Τα νέα της Ένωσης

Η  αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας

Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αλτρουισμού, αλληλεγγύης, αγάπης και ευθύνης που προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι ένα μικρό θαύμα που γεννιέται από τη ψυχή καταλήγοντας στο σώμα εκείνου που το χρειάζεται.

Οι αιμοδότες, όπως συνηθίζω να λέω, είναι οι συνταξιδιώτες μας στο πιο όμορφο ταξίδι, τη ζωή. Είναι η ανάσα, η καρδιά μας που χτυπά δυνατά, χάρη στη δική τους καρδιά. Είναι εκείνοι που από μικρά παιδιά μας κράτησαν το χέρι και μας γέμισαν ελπίδα για το αύριο και εμψύχωσαν ακόμα και τους γιατρούς μας να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Έτσι λοιπόν είμαστε πάλι εδώ για να τιμήσουμε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα, την 14η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Γνωρίζουμε πως το αίμα δεν κατασκευάζεται σε κανένα εργοστάσιο, δεν πωλείται, δεν αγοράζεται. Δε θα το βρούμε πουθενά. Βρίσκεται στο σώμα, στα κύτταρα του κάθε ανθρώπου που θα σπείρει και θα ποτίσει τον καρπό για να ανθίσει η ίδια η ζωή.

Κάθε δεκαπέντε μέρες που μεταγγίζομαι νιώθω αναζωογονημένη και δυνατή για να συνεχίζω να ζω. Είμαι ευτυχής που κυκλοφορούν εκατοντάδες εκατομμύρια κύτταρα μέσα μου. Ίσως είναι εκείνα που δεν με αφήνουν ποτέ ήσυχη και θέλω να δημιουργώ. Είμαι τελικά πολλοί άνθρωποι σε ένα σώμα.

Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος παρά τις δυσκολίες. Σπούδασα, εργάζομαι, έχω φίλους αγαπημένους, μια όμορφη οικογένεια που φρόντισε να μου δώσει φτερά για να μπορώ να πετώ. Πιστεύω πως η Θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) με έκανε καλύτερο άνθρωπο και την αγαπώ για όλα όσα μου έχει μάθει και για τον άνθρωπο που με έχει κάνει.

Μέσα από την αιμοδοσία γνώρισα την προσφορά, την αγάπησα και φροντίζω να συμμετέχω στα κοινά. Μεγάλωσα με τον εθελοντισμό, πώς γίνεται να μην τον υποστηρίζω κι εγώ με τη σειρά μου;

Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός.

Είμαστε μαζί και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, ενέργεια και ζωντάνια τις κοινές μας δράσεις με την

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) έτσι ώστε να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση, να διώξουμε φοβίες, να δυναμώσουμε τη φωνή μας για την ύψιστη ιδέα, τη διάδοση της αιμοδοσίας αλλά και την επάρκεια αίματος στη χώρα μας.

Γιορτάζουμε και τιμούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Εκείνους που βραβεύονται σήμερα, αυτούς που δεν είναι εδώ, εκείνους που γνωρίζουμε και εκείνους που δε θα γνωρίσουμε ποτέ. Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη μοιράζεσαι.

Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση όλων των εθελοντών αιμοδοτών είναι το χαμόγελο μας.

Χρόνια σας Πολλά … Χρόνια μας καλά!

Δεν ξέρω το όνομα σου … μα σε ευχαριστώ!!!

 

Μελίνα Μπάκα

Ασθενής με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία)